Cursussen voor particulieren

De taalcursussen voor particulieren worden gegeven via het taleninstituut Taal is voor iedereen in de Alkenhorst te Alkmaar.
De Alkenhorst is een modern, rustig buurthuis gelegen in het Alkmaar West. Deze locatie is met openbaar vervoer, de auto en de fiets goed bereikbaar. Komt u met de auto, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over parkeren. Er zijn namelijk volop gratis parkeermogelijkheden.

 

Heeft u liever priveles, wilt u een (spoed)ophaalcursus of heeft u andere specifieke wensen? Het is ook mogelijk om privé of met een door u zelf samengestelde groepje les te krijgen. U kunt daarover contact met mij opnemen via info@engelsinalkmaar.nl

 

Als u zich voor een taalcursus wilt opgeven is het handig om te weten op welk niveau u het best kan beginnen.
Als u nog nooit Engelse les heeft gehad of u spreekt wel wat woordjes Engels, maar heel beperkt, dan kunt u het best voor de beginnerscursus A0/A1 kiezen. De gevorderdencursussen zijn bedoeld voor iedereen die al een aantal jaren Engels spreekt.

In het overzicht hieronder vindt u de verschillende niveaus oplopende in moeilijkheid. Twijfelt u? Neem dan gerust contact met mij op!

U kunt hier de cursusagenda vinden.

Beginners A0/A1

Tijdens deze lessen krijgt u les in conversatie met een basiswoordenschat (vocabulair). De nadruk ligt op de uitspraak, het maken van simpele zinnen en eenvoudige grammatica.
U leert onder andere: mensen ontmoeten, praten met vrienden, vragen stellen in winkels en op reis gaan.

Beginning conversation A1

U wilt uw basiskennis en vaardigheden uitbreiden en uzelf goed verstaanbaar kunnen maken op uw werk en tijdens uw vakantie. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan grammatica en hoe u een gesprek voert over de volgende onderwerpen: uzelf, (andere) landen, familie, werk, feestdagen, sport en andere bezigheden m.b.t. uw vrije tijd.

Beginning Conversation Plus A2

U heeft een basiskennis en vaardigheden in de Engelse taal maar wil beter leren spreken op het werk of tijdens uw vakantie. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan vocabulair en grammatica, zodat u een conversatie kan voeren over zowel zakelijk als niet zakelijk kwesties. U leert ook telefonisch een gesprek te voeren in het Engels.

Intermediate Conversation B1

Deze les is bedoeld voor personen die al een aantal jaar ervaring hebben en die het zelfvertrouwen in het spreken van het Engels willen vergroten.
De vocabulair wordt verder uitgebreid, u leert zich onvoorbereid en spontaan uit te drukken, ervaringen te beschrijven en meningen en plannen toe te lichten. Op de grammatica wordt alleen ingegaan daar waar nodig.

Conversation Intermediate Plus B1+

Keep talking! Broaden your horizons! A wide variety of topics will be discussed to extend vocabulary and improve your listening and speaking skills.

Advanced Conversation B2/C1

This course is for people who want to perfect their English skills and speak easily and fluently. The topics discussed are chosen by the members of the group.


logo 2DSign

Bewaren